Uitstapje: mooie harmonieën bij de honderdste Simon & Garfunkel Story

Gezien: 22 februari 2019, Zaantheater Zaandam

Ik ben musicalliefhebber in hart en nieren. Musicals staan dan ook centraal op deze blog, maar soms durf ik het ook aan om naar iets anders te gaan. Voor de afwisseling en om te experimenteren stap ik uit mijn comfortzone, want een opera, klassiek concert, ballet of toneelstuk kan toch ook best leuk zijn? Mijn belevenissen beschrijf ik in deze rubriek.

The Simon & Garfunkel Story vertelt het verhaal van het beroemde duo Paul Simon en Art Garfunkel. Vandaag was de honderdste voorstelling in Nederland van dit muziektheaterstuk, dat dus erg succesvol is.

De geschiedenis van het legendarische muzikale duo

De show begint met ‘Sound of silence’ het nummer dat voor de grote bekendheid van het duo uit Queens zorgde. Paul en Art leren elkaar kennen op de middelbare school en beginnen eerst onder de naam Tom en Jerry, hevig geïnspireerd door de Averly Brothers.

Het duo krijgt steeds meer succes als Paul in Engeland woont en toert en hiervoor keert hij dus terug naar de VS. Aan de hand van de verschillende nummers vetellen de zangers/acteurs dit verhaal van Paul en Art. Een succesvol duo, waarvan ieder uiteindelijk zijn eigen weg gaat.

De show vertelt een bijzonder stukje muziekgeschiedenis aan de hand van de wonderschone nummers van de hoofdpersonen zelf. De show begon meteen met mijn favoriete nummer en als toegift spelen ze ‘Bridge over troubled water’, het nummer waar iedereen op zat te wachten.

Een aanrader?

Bij een show vol liedjes van een bekende artiest met het levensverhaal van de artiest, moest ik meteen aan Thriller Live denken, waar ik eerder dit jaar was. The Simon & Garfunkel Story is echt wat anders en niet alleen omdat de muziekstijl verschilt van die van Michael Jackson. Het is een show waar in de muziek centraal staat en er weinig poespas is. Af en toe vertellen de zangers/acteurs wat over het leven van het muzikale duo en verder spelen ze veel liedjes.

Het is een rustige voorstelling met bekende en minder bekende liedjes van Simon en Garfunkel. Je hoeft echt geen fan te zijn van het duo om hiervan te genieten. ‘The sound of silence’ en ‘Bridge over troubled water’ ken je vast wel en er zullen veel meer liedjes zijn die je herkent. Voor fans van het duo is de show zeker een aanrader, maar je hoeft zeker geen fan te zijn om heir naar toe te gaan en te genieten.

The Simon & Garfunkel Story tourt nog door Nederland tot en met 23 maart en misschien komen ze nog eens terug. Meer informatie over de Nederlandse tour vind je hier.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer