Uitstapje: mooi klassiek bij De terugkeer van Zinman van het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Gezien: 18 maart 2018, De Doelen Rotterdam

Ik ben musicalliefhebber in hart en nieren. Musicals staan dan ook centraal op deze blog, maar soms durf ik het ook aan om naar iets anders te gaan. Voor de afwisseling en om te experimenteren stap ik uit mijn comfortzone, want een opera, klassiek concert, ballet of toneelstuk kan toch ook best leuk zijn? Mijn belevenissen beschrijf ik in deze rubriek.

Zondag ging ik voor het eerst naar een klassiek concert: De Terugkeer van Zinman. Natuurlijk heb ik wel meer dan musicals gezien, zoals concerten, toneelstukken, opera’s en ballet, maar nooit alleen een klassiek concert. Ik hou van de klassieke muziek van Tchaikovsky en heb De Notenkraker en Het Zwanenmeer gezien, maar daar hoort een groot ballet bij.

Alleen klassieke muziek, saai?

Ergens vroeg ik mij af of alleen klassieke muziek zonder poespas (en dan ook nog voor mij onbekende nummers) mij wel zouden kunnen noemen. Er werden drie stukken gespeeld: Essay nr. 2 van Barber, Enigma Variaties van Elgar en het Celloconcert van Dvorak. Het was erg mooi en ik verveelde me zeker niet. Het is fascinerend om te kijken naar het grote orkest en de dirigent. Het is boeiend om te zien welke instrumenten er wanneer spelen en met hoeveel passie de muziek gemaakt wordt.

Ik vond het erg leuk om eens een klassiek uitstapje te maken en zou het zeker nog eens willen doen. Al denk ik dat ik het wel nóg leuker zou vinden als er stukken worden gespeeld die ik ken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer