Uitstapje: mooie Ierse dans bij Danceperados of Ireland

Gezien: 6 januari 2018, World Forum Theater Den Haag

Ik ben musicalliefhebber in hart en nieren. Musicals staan dan ook centraal op deze blog, maar soms durf ik het ook aan om naar iets anders te gaan. Voor de afwisseling en om te experimenteren stap ik uit mijn comfortzone, want een opera, klassiek concert, ballet of toneelstuk kan toch ook best leuk zijn? Mijn belevenissen beschrijf ik in deze rubriek.  

Al vanaf jongs af aan ben ik fan van Ierse dans. Vroeger draaide ik met mijn zusje en vriendinnetjes de videobanden met Michael Flateleys Danceperados of IrelandLord of the Dance grijs. Een paar jaar geleden zag ik voor het eerst een show live en dat was meteen de moderne versie van Lord of the Dance van Flateley. Dat smaakte natuurlijk naar meer, maar een show van Flateley komt niet vaak in de buurt. Danceperados of Ireland, een Ierse dansshow leek dan ook een leuke mogelijkheid om toch wat Ierse dans te zien.

Rondtrekkend volk van Ierland

Danceperados of Ireland wordt gepromoot als een grote Ierse dansshow, maar het accent ligt vooral op de muziek. Het vertelt het verhaal van de Ierse zigeuners, de band vertelt af en toe wat en speelt veel muziek. Mooie muziek, maar het grote publiek kwam toch echt voor de dans.

Af en toe wordt de muziek afgewisseld door een solodansnummer en af en toe door een spectaculaire groepsdans. Geweldig, het publiek gaat dan ook los. Er zijn dus genoeg dansers die meewerken aan deze show, maar er zijn in verhouding vrij weinig dansnummers.Danceperados of Ireland

Danceperados of Ireland, een aanrader?

De hoeveelheid dansnummers viel tegen en ik kwam toch echt voor de dans. De traditionele Ierse muziek is zeker mooi, maar de Ierse dans steelt mijn hart. Het was dus jammer dat het eigenlijk meer om de muziek dan de dans draaide. Ik ga zeker nog eens naar een dergelijke show, maar wel in de hoop dat er meer dans te zien is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer