Uitstapje: De sterren werden van de hemel gezongen in The Passion in Concert

Gezien: zaterdag 20 april 2019, Ahoy Rotterdam

Wil je een indruk krijgen van het concert? Ga dan naar de instagram van missmusical.nl en kijk in de story of in de highlights, daar vind je verschillende fragmenten van The Passion in Concert.

Sinds 2011 zendt de EO op witte donderdag The Passion uit: het verhaal van de laatste dagen van Jezus wordt verteld aan de hand van Nederlandse popnummers. Na zoveel edities van dit tv-spektakel is er dit jaar eindelijk een concertversie: The Passion in Concert. Verschillende bekende Nederlandse zangers die al eerder in een editie van The Passion stonden, doen mee aan dit concert op 20 en 22 april 2019. Met namen als Simone Kleinsma, Jim Bakkum en Danny de Munk, was dat voor mij als musicalliefhebber natuurlijk een goede reden om naar Ahoy te gaan.

De cast van The Passion in Concert

Door de jaren heen hebben diverse Nederlandse zangers en zangeressen de rollen van Jezus, Judas, Petrus en Maria vertolkt. Uit een grote dosis sterren kon gekozen worden om de cast van het concert samen te stellen en van elke rol waren er dus twee spelers. Maria werd gezongen door Simone Kleinsma en Berget Lewis en Judas werd gezongen door Jeroen van Koningsbrugge en Xander de Buisonjé. Petrus werd vertolkt door Jim Bakkum en Brainpower en Jezus werd gezongen door Dwight Dissels en Danny de Munk. Daarnaast was er nog Davina Michelle, die niet eerder in The Passion stond en een onduidelijke rol had (Maria Magdalena?).Een ijzersterke groep zangers dus, die de sterren van de hemel zongen. Stuk voor stuk kwamen ze goed uit de verf.

Het zette mij tot nadenken, wie van de twee rollen zou ik kiezen als er maar één speler voor iedere rol zou zijn? Dan zou ik natuurlijk Simone Kleinsma als Maria kiezen, Dwight Dissels als Jezus, Jeroen van Koningsbrugge als Judas en Jim Bakkum als Petrus.

De liedjes van The Passion in Concert

Het concert duurde ruim twee uur en er werden dus veel meer liedjes gezongen dan in het tv-spektakel The Passion. Er was namelijk geen verteller en er was natuurlijk ook geen verslaggever die verslag deed over de menigte die het kruis droeg. Het verhaal vertelde zichzelf, af en toe vertelde Simone Kleinsma (Maria) wat er gebeurde en soms voegde Jezus (Danny of Dwight) daar iets aan toe, maar er werd vooral veel gezongen. Natuurlijk kwam, zoals altijd, ‘Zwart Wit’ voorbij, maar er zijn veel ijzersterke nummers gekozen.

Het meeste indruk maakte Jeroens versie van ‘Wit Licht’, maar ook ‘Niemand’ van Dwight en Jeroen. Natuurlijk werden er veel meer mooie nummer gezongen, zoals ‘Mag ik dan bij jou?’, ‘Zing, vecht, huil, bid en bewonder’, ‘Ik val’ en ‘Ik ben niet van jou’.

The Passion in Concert, een aanrader?

The Passion in Concert is zeker een aanrader. Je hoeft niet gelovig zijn om dit mooi te vinden (ben ik namelijk helemaal niet). De cast bestaat uit sterke zangers en zangeressen, ondersteund door een band onder leiding van Erik van Tijn en een koor van driehonderd mensen. Bovendien is de liedkeuze sterk, af en toe kun je mee zingen, maar met enige regelmaat zorgen de nummers voor kippenvel. Als je van musicals houdt, dan zal dit je ook wel bevallen. Zelf ga ik nooit naar concerten van Nederlandse popartiesten (alleen naar musicals, musicalconcerten of metalconcerten), maar dit is méér dan een concert. Het is een concertversie van een verhaal, zoals ook eerder het geval was bij Elisabeth in concert en Aïda in concert. Alleen in plaats van alle nummers te spelen, zijn er nummers gekozen uit alle edities van The Passion. Wat mij betreft komt er volgend jaar nog een show, maar dan met andere juweeltjes van nummers die nu niet aanbod kwamen.

Op instagram in de story van missmusical.nl en de highlights zie je verschillende fragmenten van The Passion in Concert!

Geen gelegenheid gehad om te gaan op 20 of 22 april? Je kunt via deze link gratis een cd bestellen van The Passion in Concert (lees wel even de voorwaarden).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer