Met korting naar musicals: 7 tips voor goedkope theatertickets

Musicals en andere voorstellingen bezoeken is een prijzige hobby. Prijzen van theatertickets kunnen wel oplopen totTheatertickets boven de honderd euro! Natuurlijk is daar een goede reden voor, er werken namelijk vaak tientallen mensen aan een voorstelling. Toch zou het mooi zijn als je een beetje korting kunt vinden voor je tickets. Er is namelijk altijd wel ergens korting te vinden voor tickets van bepaalde voorstellingen. Met deze tips vind jij ook in een handomdraai goedkope theatertickets en grote kortingen!

Een kortingsoverzicht van alle kortingsactie van de maand hou ik voor je bij en dat kun je hier vinden.

1. Vroegboekkorting

Theaters willen graag van tevoren veel kaarten verkopen, zodat ze zicht hebben op hoe vol de zaal wordt en hoeveel ze gaan verdienen. Daarom geven sommige theaters bij voorstellingen vroegboekkorting. Wie voor een bepaalde datum kaarten boekt krijgt korting op deze kaarten. Zo’n datum ligt meestal ver voor de première van een voorstelling. Vroegboekkortingen lopen vaak ver uiteen, er valt te denken aan 10% tot 20% korting, maar soms bestaat de korting uit slechts enkele euro’s of krijgt de bezoeker een extra geschenk bij de kaarten. Het loont dus om al ver van te voren tickets te boeken.

2. Last minute korting

Lang niet alle voorstellingen zijn op het laatste moment uitverkocht. Een theater doet er dan vaak alles aan om deLastminute korting laatste kaarten kwijt te raken. Zo kan er last minute korting gelden. Wie pas op het laatste moment, de dag zelf of een uur voor de voorstelling, tickets koopt kan wel eens bergen korting krijgen. Soms zelfs 50%. Dit komt echter niet zo vaak voor, want theaters willen natuurlijk niet hebben dat iedereen pas op het laatste moment een kaartje koopt. Last minute korting komt ook vaak voor in combinatie met CJP (zie punt 6)  Als de tournee van een voorstelling ten einde loopt willen de kortingen nog weleens oplopen.

3. Veilingsites

Veilingsites, zoals vakantieveilingen, veilen regelmatig tickets van musicals en theatershows. Je kunt dan zelf bieden op de tickets. Laat je niet te veel meeslepen, want vaak als de veiling afgelopen is , start er weer een nieuwe, aangezien deVakantieVeilingen sites veel tickets inkopen. Je kunt dus veel geld besparen, maar je kunt ook pech hebben als je tegen iemand aan het bieden bent die veel geld over heeft voor tickets. Tip is dan ook om te bieden op tijden dat er weinig mensen online zijn, bijvoorbeeld na middernacht. Let wel goed op: het gaat vaak om tickets met een bepaalde datum en plaats, lees de kleine lettertjes dus goed door. Het is vooral geluk hebben, maar het is niet onmogelijk. Zelf is het me gelukt om via deze methode spot goedkoop naar voorstellingen te gaan zoals Jesus Christ Superticketswapstar in Ahoy en Musical Classics.

4. Ticketswap

Kijk ook eens op aanbieder van tweedehands kaartjes: Ticketswap.  Op deze site bieden mensen hun gekochte tickets aan als ze zelf verhinderd zijn en niet naar de voorstelling kunnen. Het is een veilige site die er voor zorgt dat de kans op oplichting erg klein is.

5. Try-outs

Voordat voorstellingen in première gaan draaien ze verschillende try-outs. Dit zijn een soort testvoorstellingen. Naar aanleiding van deze opvoeringen kan de regisseur nog onderdelen van de voorstelling veranderen. Voor try-outs is publiek nodig, want een regisseur wil weten hoe een publiek reageert op de voorstelling. Kaartjes voor try-outs zijn vaak een stuk goedkoper dan kaartjes van voorstelling na de première.

6. CJP-pascjp

Voor een kleine twintig euro per jaar heb je een CJP-pas die korting geeft op veel theatervoorstellingen, musicals en nog veel meer.  De pas is voor mensen tot dertig jaar, maar wees niet getreurd veel werkgevers hebben ook een deal met CJP. Diverse werkgevers hebben via CJP/Cultuurwerkt een pas die net als de CJP-pas korting geeft op veel cultuur. De meeste korting heb ik tot nu toe verdiend met deze pas: door last minute korting, jongerenkorting en speciale deals.

7. Kortingsacties

Wanneer de verkoop van kaarten voor een bepaalde voorstelling niet goed loopt komen er meestal (spectaculaire)Korting kortingsacties. Om zulke acties te vinden is het nodige speurwerk vereist, daarom volgen hieronder een aantal plaatsen waar kortingsacties vaak vermeld staan:

 • De krant
  Vaak staan kortingsacties voor het theater op de pagina’s waar ook andere advertenties staan. Soms zijn de kortingsacties voor iedereen en soms alleen voor mensen die de desbetreffende krant lezen. Ook worden er weleens hele busreizen naar het theater aangeboden met korting.
 • Tijdschriften
  Tijdschriften hebben speciale lezersaanbiedingen en soms gaat het hierbij om korting op theaterkaartjes. Ook staat er soms een klein verhaal of een recensie van een voorstelling in een tijdschrift, waarbij onderaan in kleine letters staat dat de lezers met korting naar de voorstelling kunnen.
 • Het lokale theater
  De lokale theaters hebben meestal zelf ook bepaalde kortingsregelingen. Het is verstandig om te informeren bij het theater bij u in de buurt.
 • Producent van de voorstelling
  Regelmatig hebben niet de theaters, maar de producenten van de voorstelling zelf kortingsacties (denk bijvoorbeeld aan Stage Entertainment).
 • Sites
  Met goed googelen vind je ook verschillende sites die acties hebben voor bepaalde musicals. Sites om goed in de gaten te houden zijn in ieder geval: ANWB, Uitjeskrant, theaterreserveringen en Groupon.

Kortom, het is vaak even speurwerk, maar dan levert het je ook wat geld op. Zelf ga ik bijna altijd wel met korting naar het theater, want dan kan ik ook vaker gaan. Zelfs bij voorstellingen die erg succesvol zijn, zoals Soldaat van Oranje en The Lion King, is wel een kortingsactie te vinden. Natuurlijk kun je niet altijd op wonderen wachten, maar een tientje korting is vaak wel ergens te vinden en zo hou je toch maar mooi weer wat geld over voor tickets van andere voorstellingen!

11 gedachten over “Met korting naar musicals: 7 tips voor goedkope theatertickets

 • oktober 22, 2018 om 6:49 am
  Permalink

  Héél slim! De kaartjes zijn duur, dus als je met een beetje korting mooie plekken kunt krijgen. Het is de moeite waard om even wat rond te neuzen op internet of het goedkoper kan!

  Beantwoorden
 • oktober 22, 2018 om 9:02 am
  Permalink

  Ik ga ook graag naar musicals en probeer het inderdaad altijd met korting te boeken. Er zijn daar zoveel mogelijkheden voor

  Beantwoorden
 • oktober 22, 2018 om 10:14 pm
  Permalink

  Wat een handige tips’m! Nu ben ik zelf geen grote liefhebber van musicals, maar mijn schoonouders wel. En het is altijd leuk om ze met een kaartje te verassen!

  Beantwoorden
 • oktober 23, 2018 om 12:04 pm
  Permalink

  Om last minute te boeken vind ik altijd wat tricky. Vooral omdat je dan niet zeker bent van nog een plaatsje in de zaal.

  Beantwoorden
 • oktober 23, 2018 om 12:06 pm
  Permalink

  Vind dit soort tips altijd zo fijn, ik probeer ook nooit het volle bedrag te betalen voor theater of wat dan ook haha. Bedankt dus!

  Beantwoorden
 • oktober 25, 2018 om 6:28 pm
  Permalink

  Hier thuis, is de traditie dat ik samen met mijn mama naar musicals ga op einde van het jaar. Bedankt voor de tips 🙂

  Beantwoorden
 • januari 5, 2019 om 7:38 pm
  Permalink

  Wij hebben wel eens theaterkaarten via Ticketveiling gekocht. Onze ervaring is helaas wel dat de plekken vaak niet al te best zijn. Iedere keer hebben we de pech gehad ergens hoog op het balkon o.i.d. te zitten. Jammer!

  Je tip m.b.t. Ticketswap vind ik wel een goede. Zo laatst ook voor een avondje stappen voor het eerst via Ticketswap een kaartje gekocht en dat is goed bevallen!

  Beantwoorden
  • januari 5, 2019 om 8:42 pm
   Permalink

   Oh dat is balen! Ik heb zelf erg positieve ervaringen met Ticketveilingen. Als vind ik het zelf wel fijn als je een plekje kunt kiezen, maar dat kan helaas ook niet bij alle theaters.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
 2. Over Missmusical.nl
 3. Musicals 2018/2019
 4. Privacyverklaring
 5. Disclaimer