West Side Story wordt App Strijd Story in tv-show Even tot Hier

In de tv-show Even tot Hier is er elke week een musical vol nieuws te zien. De makers van de Kwis, Jeroen Woe en Niels van der Laan, maken een nieuws satirisch programma waarin ze het nieuws in een musical gieten. Zaterdag werd de vechtpartij in Urk omgegoten tot de musical App Strijd Story.

Even tot Hier de nieuwe Kwis

Na vele succesvolle seizoenen stopte het satirische nieuwsprogramma de Kwis er afgelopen seizoen mee. Jeroen Woe en Niels van der Laan namen afscheid met de Kwisconcerten en het was geweldig om hun liedjes nog eens te horen.
Dit grappige muzikale duo gaat samen verder in het tv-programma Even tot Hier. Weer een satirisch nieuwsprogramma, maar dan met heel veel muziek! Niels en Jeroen willen elke week een nieuwsmusical opvoeren. Diverse liedjes (geïnspireerd op musicals) die het nieuws van de week vertellen.

App Strijd Story

De eerste aflevering werd afgetrapt met een musical gebaseerd op West Side Story: App Strijd Story. Hierin vertellen ze het verhaal van de vechtpartij en onrust in Urk.
De vechtpartij wordt uitgelegd in het lied ‘’t is een fittie’ gebaseerd op ‘I feel pretty’, de opwachting wordt gezongen op de melodie van ‘America’, op de melodie van ‘Tonight’ zingt de pers over de vechtpartij en de politie over de noodtoestand. ‘Maria’ wordt ‘Sharia’ en tot slot wordt ‘Somewhere’ ‘Hier in Flevoland’.

Even tot Hier, een aanrader?

Natuurlijk was de App Strijd Story niet de enige rode draad in de tv-show. Het checken van nepnieuws kwam ook veelvuldig terug en nog veel meer: de Brexit wordt in één minuut uitgelegd in een lied en Sieb van der Ploeg komt ook nog een lied zingen.
Als musicalliefhebster vond ik het erg leuk dat de musical van de week gebaseerd werd op West Side Story, maar er is veel meer leuk. Ik vond de Kwis altijd geweldig en de humor is vergelijkbaar. Als je de Kwis leuk vond, dan is dit zeker ook echt een aanrader!
De eerste aflevering van Even tot hier kun je hier terugkijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer