Recensie: Engelse West Side Story voert een geloofwaardig stukje Amerika op

3,5 sterren

Gezien: 30 december 2017, World Forum Theater Den Haag

Musicals zie ik graag ook in hun originele taal. Vaak zijn Nederlandse vertalingen bijzonder creatief, maar zeker bij de klassiekers gaat er niksWest Side Story boven de Engelstalige liedjes. Ik was dan ook erg blij toen ik hoorde dat West Side Story tijdelijk naar Nederland kwam. Deze musicalklassieker móest ik natuurlijk in het Engels zien.

Eeuwen oud liefdesverhaal

West Side Story vertelt een eeuwen oud liefdesverhaal dat gebaseerd is op Romeo en Julia en eigenlijk nog veel verder terug gaat in de tijd. Een zoetsappige musical dus, maar niet zo gelikt als bijvoorbeeld Grease en daar ben ik erg blij mee. Het is zowel een muzikaal spektakel als een dansspektakel. De twee gangs die de hele tijd tegen elkaar in dansen en zingen: geweldig!

Wie Romeo en Julia kent weet natuurlijk dat het verhaal dramatisch afloopt, maar ik hou nou eenmaal van dramatische musicals. De film heb ik een paar keer gezien, maar blijkbaar dacht ik dat het verhaal nog dramatischer afliep dan het daadwerkelijk deed (dus toch nog een verrassing op het einde voor mij!).

In het Engels

Uitgerekend West Side Story is een klassieker die je echt eens in het Engels moet zien. Het speelt zich af in Amerika en deze setting is zo West Side Storybelangrijk voor het verhaal, dat de Engelse taal bijdraagt aan de geloofwaardigheid van het verhaal. Bovendien is het erg leuk om klassiekers als ‘Maria’, ‘Tonight’ en ‘I feel Pretty’ in het Engels te horen. Een leuke trend dus, dat er Engelse musicals tijdelijk naar Nederland gehaald worden, want zo vaak ga ik niet naar West End.

Overigens was de musical prima te volgen. Al ken ik natuurlijk het verhaal, kan ik de liedjes meezingen en versta ik Engels prima. Ik weet niet of het ook goed te volgens is voor mensen die Engels lastig vinden en/of het verhaal niet kennen.

West Side Story, een aanrader?

West Side Story is een echte musicalklassieker, die je als musicalliefhebber gezien moet hebben en zeker ook in het Engels. Ik hoop dat deze trend, van internationale musicals die tijdelijk in Nederland draaien, doorzet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer