Recensie: Was getekend, Annie M.G. Schmidt zorgt voor kippenvel

5 sterren                                                                                             Foto's: Roy Beusker en Annemieke van der Togt

Gezien: 26 september 2017, De La Mar Theater Amsterdam

Was getekend Annie MG

Er is weer een nieuwe Nederlandse biografische musical: Was getekend, Annie M. G. Schmidt. De populariteit van de biografische musicals kan ik niet helemaal verklaren en begrijpen, maar deze musical moet je echt zien!

Ingenieus en ontroerend verhaal

Flip, de zoon van Annie, ruimt spullen van zijn dode moeder op en zo wordt het levensverhaal van Annie M.G. Schmidt verteld. Flip speelt mee in de terugblik, met eerst een jonge Annie en later een oude Annie. Het verhaal zit zo ingenieus in elkaar, maar is voor het publiek prima te volgen.

Wie een vrolijk verhaal verwacht, met alle meezingers van Annie, zit verkeerd. Het levensverhaal van Annie is namelijk niet erg vrolijk en leent zich slechts een enkele keer voor vrolijk meezingen. Toch is het erg leuk om al die bekende liedjes voorbij te horen komen en zit er ook veel humor in de voorstelling.

Goede cast

De rol van Annie M.G. Schmidt is Simone Kleinsma op het lijf geschreven. Ook de rest van de cast is erg goed. Zo speelt William Spaaij overtuigend de zoon van Annie en is Marjolein Touw een goede moeder. Door de verschillende verhaal technieken spelen de personages soms ook in herinneringen even iemand anders en ook dat wordt overtuigend gedaan en is goed te volgen.

Er zitten veel indrukwekkende momenten in deze musical, maar het moment dat mij het meest zal bij blijven is hoe Annie dansend afscheid neemt van haar dode man. Het is een bijzondere scene en ik vind het erg bijzonder dat Simone dit zo goed kan spelen, zeker gezien haar eigen recente verlies.Was getekend Annie MG

Was getekend, Annie M. G. Schmidt: een aanrader?

Deze biografische musical is echt een aanrader. Wie een vrolijke meezing musical verwacht met liedjes van Annie M.G. zit echter wel op de verkeerde plek. Het is een ontroerende musical die erg goed in elkaar steekt en natuurlijk de bijzondere muziek van Annie M. G. ten gehore brengt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer