Recensie: Swingend oeuvre van Michael Jackson bij Thriller Live

3 sterren
Gezien: 17 oktober 2018, RAI theater Amsterdam

17 en 18 oktober stond Thriller live exclusief in het RAI in Amsterdam en begin maart staat de show daar wee. Ik zag de show woensdag en het was een geweldig avondje uit! Je hoeft zeker geen Michael Jackson fan te zijn om van deze show te genieten.

Vijf solisten zetten Michael Jackson neer

In Thriller Live wordt Michael Jackson niet geïmiteerd, maar zijn er verschillende solisten die ieder op een eigen manier op Michael Jackson Lijken. Drie zangers en een uitstekende zangeres (Nederlandse finalist van The Voice of Holland) vertolken de nummers. Daarnaast is er een erg goede danser, die gekleed als Michael verschillende nummers danst. Deze vijf solisten worden ondersteund door een groot ensemble van dansers.

Stuk voor stuk zijn de solisten erg sterk en ze creeëren een eigen sfeer in hun (solo)nummers. Het maakt de avond ook erg gevarieerd. Bovendien zorgen ook de choreografieën voor een swingende sfeer. Het is bijvoorbeeld erg leuk om ‘Michael Jackson’ Smooth Criminal te zien dansen.

De show brengt nummers van het hele oeuvre van Michael Jackson ten gehore. Van The Jackson 5 tot zijn laatste album. De avond is net zo gevarieerd als het oeuvre van Michael Jackson. Aangezien het onmogelijk is om al zijn hits te laten horen in één show, zijn er ook veel remixen en mashups en dit maakt de show heel dynamisch.

De tweede helft van de show sprak mij meer aan dan de eerste helft, maar dat zal met mijn leeftijd en muzieksmaak te maken hebben. Nummers als ‘Smooth Criminal’, ‘Billy Jean’ en ‘Thriller’ heb ik gewoon veel vaker gehoord en vind ik mooier dan zijn eerdere werk.

Een zaal vol fans

Zelf ben ik niet speciaal een fan van Michael Jackson, maar zijn muziek vind ik (net als de rest van de wereld?) leuk. De zaal zat vol met jonge en oude fans: van fans die nog niet leefden toen hij dood ging tot mensen die toen ze volwassen waren in aanraking kwamen met zijn muziek.

De zaal was enthousiast en daar maakte de show gebruik van. Er waren verschillende momenten waarop de zaal mee mocht dansen en zingen. De avond was echt een feestje.

Thriller Live, een aanrader?

Thriller Live staat al jaren op West End in Londen en komt 1 en 2 maart weer met drie shows naar het RAI in Amsterdam. De avond is zeer gevarieerd en net zo swingend als het oeuvre van Michael Jackson. Het is zeker een aanrader voor de fans, maar ook voor mensen die zijn muziek mooi vinden en geen fan zijn.

7 gedachten over “Recensie: Swingend oeuvre van Michael Jackson bij Thriller Live

 • oktober 25, 2018 om 6:56 pm
  Permalink

  Ik ben geen fan maar het lijkt me wel leuk om te zien, juist ook omdat er niet geïmiteerd wordt maar eigen versies worden uitgevoerd.

  Beantwoorden
 • oktober 26, 2018 om 5:18 pm
  Permalink

  Dit klinkt zeker leuk. Ik denk dat het merendeel van de mensen wel een aantal nummers herkennen. Dat zit helemaal in het collectief geheugen.

  Beantwoorden
 • oktober 29, 2018 om 5:24 pm
  Permalink

  Ik vind de muziek van MJ altijd tof, leuk om eens mee te maken zo

  Beantwoorden
 • oktober 29, 2018 om 6:15 pm
  Permalink

  Dat lijkt me een prachtige show. Ik ben geen fan maar hij had wel leuke nummers

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
 2. Over Missmusical.nl
 3. Musicals 2018/2019
 4. Privacyverklaring
 5. Disclaimer