Recensie: Pia Douwes zingt sterren van de hemel in Summer Night at Musicals

3 sterren                                                                                      Foto: Simone Leonhartsberger
Gezien: 25 augustus 2018, Concertgebouw Amsterdam

Musicaldiva Pia Douwes met een soloconcert in Nederland, toen ik dat hoorde móest ik natuurlijk gaan. Pia heeft internationaal veel faam en is de laatste jaren dan ook meer in het buitenland te zien dan in Nederland. De setting van dit concert is dan ook helemaal uniek, zeker omdat ze begeleid wordt door het Noord Nederlands Orkest.

Bijzondere samenstelling van liedjes

Het is geweldig om de musicalliedjes eindelijk eens gespeeld te horen worden door een groot orkest. Veel liedjes zijn ooit gecomponeerd voor grote orkesten, maar worden daar zelden door uitgevoerd. Bands die musical begeleiden zijn veel kleiner, in Nederland bestaan deze bands vaak hoogstens uit acht mensen.
De liedjeskeuze was bijzonder. Natuurlijk zong Pia uit Cats, Cabaret en Elisabeth, maar er zaten ook een flink aantal swingnummers tussen. Het orkest speelde ook regelmatig een muzikaal intermezzo, onder andere een mix van The Phantom of the Opera en later ook The Sound of Music. Natuurlijk zong Pia ook ‘Mijn leven is van mij’ maar dan ‘Ich gehör nur mir’, dat was erg mooi. In de Duitse trend werd door Ruben ‘Mack the Knife’ gezongen uit Brechts Dreigroschenoper, maar helaas in het Engels. Al met al was het een bijzondere samenstelling van liedjes.

Interview op het einde

Als kers op de taart was er op het einde in de foyer nog een interview met Pia Douwes en Ruben Pantinga. Ze beantwoordden verschillende vragen uit het publiek. Zo gaf Pia tips om te zingen, vertelde ze over wat ze de komende tijd gaat doen en Ruben vertelde ook het een en ander over zichzelf. Ze gaven ook aan speciaal niet alleen musicalnummer gekozen te hebben, maar ook een paar swingnummers. Pia vertelde ook dat ze nog maar één keer in een Sondheimmusical (Passion) heeft gestaan en eigenlijk meer van deze componist wil zingen.

Summer Night at Musicals, een aanrader?

Deze avond was zeker een aanrader. Het is zelden dat musicalliedjes door zo’n groot orkest worden gespeeld en dat klinkt dus erg goed en smaakt naar meer! Bovendien zou Pia Douwes avondvullende soloshow kunnen maken, want haar stem verveelt geen moment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer