Recensie: Swingend On your feet! is een feestje

2,5 sterren                                                                         Foto's: Roy Beusker en Annemieke van der Togt

Gezien: 25 februari 2018, Beatrix Theater UtrechtOn your feet

Dit seizoen draait er in het Beatrix Theater weer een jukeboxmusical, een musical met al bestaande liedjes die niet speciaal voor de musical geschreven zijn: On your feet!. Dit keer met de swingende muziek van Gloria Estefan en de musical vertelt meteen het roerige levensverhaal van de zangeres.

De muziek van Gloria Estefan

Gloria’s Latijns Amerikaanse muziek is swingend. Speciaal voor de muziek en de leuke herinneringen die ik daar aan heb (als kleine kinderen dansten wij vrolijk op deze muziek in de huiskamer als wij ‘snelle muziek’ wilden 😊 ), gingen we naar de musical. Natuurlijk komen hits als ‘Conga’ en ‘Dr. Beat’ voorbij en dan is het moeilijk stil zitten.

De musical vertelt ook Gloria’s levensverhaal, wat best interessant is. Het nummer  'Conga' is ontstaan doordat ze in Utrecht ooit wat Conga’s als toegift speelden en het publiek dit geweldig vond. Je ziet de moeite die er gedaan werd om door te kunnen breken en dan het auto-ongeluk dat het leven van Gloria en haar gezin op zijn kop zet.

Vajèn en Tommie als Gloria en Julio

On your feet

De jonge Vajèn vertolkt de rol van Gloria goed. Wie haar vaker heeft horen zingen hoort dat ze haar stem wat aandikt om te klinken als Gloria, maar dat klinkt dus vrij goed! Tommie Christiaan en Jim Bakkum spelen afwisselend de rol van Julio Estefan. Wij hadden speciaal voor een voorstelling met Tommie gekozen, omdat we Jim ons echt niet als een swingende latino voor konden stellen. Tommie maakte onze verwachtingen waar.

On your feet!, een aanrader?

Van On your feet! kom je echt al swingend de zaal uit, de musical is een feestje. Naar deze musical kom je dan ook voor de muziek. Het levensverhaal van Gloria Estafan is interessant, maar niet zo heel spannend, maar daar gaat het ook niet om. Als je op zoek bent naar een feestje, dan ben je bij On your Feet! op de goede plek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer