Recensie: Een geweldige avond tussen de musicalsterren bij A Night between the stars

4,5 ster

Gezien: 5 maart 2018 Beatrix Theater Utrecht

Maandag 5 maart 2018 organiseerde de Persgroep (AD en regionale kranten) A Night between the stars in het Beatrix theater in Utrecht. Musicalsterren als Stanley Burleson, Tony Neef, Tommie Christiaan, René Wegberg, Vajèn van den Bosch en vele anderen traden op. Ze zongen een breed scala aan musicalnummers, er was gelegenheid om vragen in te sturen én op het einde kon je met de sterren op de foto. Het was een geweldige unieke avond die volgend jaar hopelijk weer komt!

Musicalshow onder leiding van Frits Sissing

De avond begon voor mij meteen goed, ik kwam binnen en kreeg een rangupgrade. Ik had een derderangsticket, want ik wist dat ik daar prima kon zitten in het Beatrixtheater, maar ik kreeg zo een eersterangsticket van het theater (omdat er iemand ziek was). Nu zat ik erg dichtbij en had al helemaal perfect zicht.

Een echte musicalshow kan natuurlijk alleen maar gepresenteerd worden door Frits Sissing, de musicalman en dat deed hij dan ook. Hij noemde dit een aftershow van de Musical Awards, waar verschillende genomineerden en winnaars optraden. De sterren zongen diverse nummers, liedjes die in hun repertoire passen en nummers die ze zelf mooi vinden. Erg grappig was het stuk met Tony Neef en Stanley Burleson, die geweldig op elkaar inspeelden met veel humor. Natuurlijk moest Stanley ook weer zijn anekdote kwijt waarom hij geen Scar mocht spelen van Disney.

Vragen insturen en op de foto

In de pauze was er gelegenheid om vragen in te sturen in een box. De leukste vragen zouden worden geselecteerd en na de pauze gesteld worden aan de sterren. Er kwamen allerlei grappige en onzinnige vragen voorbij en ook één van mijn ingestuurde vragen, ik schrok me een hoedje… Ik vroeg hoe het voor Vajèn was om in Grease met zulke (voor haar) oude tegenspelers een liefdeskoppel te spelen. Ze wist niet wat ze daarop moest zeggen, maar Tommie Christiaan (die ook in Grease speelde) had daar wel een leuke anekdote over.

Aan het eind van de voorstelling was er twee keer gelegenheid om met de sterren op de foto te gaan. In twee groepen stonden alle musicalsterren (op Stanley Burleson na) klaar om op de foto te gaan. Ik ben zelf niet iemand die na voorstellingen op artiesten wacht om op de foto te gaan, maar een georganiseerde gelegenheid laat ik natuurlijk niet aan mij voorbijgaan! Zo kon ik toch ook nog even excuses aanbieden voor mijn brutale vraag aan Vajèn.

A Night Between Stars, voor herhaling vatbaar?

Het was een zeer geslaagde avond met mooie en grappige optredens, een Q&A en een fotogelegenheid. Zo kun je de grote musicalsterren eens in het echt ontmoeten. Ik hoop dat de persgroep dit volgend jaar weer organiseert!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer