Recensie: een ontroerend en knus zondagochtendconcert van René van Kooten en Brigitte Heitzer

4 sterren
Gezien: 25 november 2018, Lourdeskerk Den Haag

Zondagochtend om vlak voor 11 uur verzamelen allemaal mensen zich in de Lourdeskerk in Den Haag. Niet om naar de kerk te gaan, maar om het koffieconcert van René van Kooten en Brigitte Heitzer bij te wonen. Het wordt een bijzonder, intiem en ontroerend concert, want de twee musicalsterren hebben een heftige week achter de rug.

Bijzondere momenten

Het concert bestaat vooral niet uit musicalnummers, maar uit nummers die passen bij he thema familie. Natuurlijk promoten de sterren ook Evita en zingt Brigitte ook ‘Huil niet om mij Argentina’

Brigitte en René kletsen af en toe wat informeel met elkaar en tegen het publiek. De twee musicalsterren zijn al lang bevriend, sinds ze in 2005 samen in Beauty en the Beast stonden. Ze treden dan ook graag samen op, zeker nu ze in Evita staan.

De toon van de praatjes wordt al snel wat serieuzer. Het thema familie hebben ze namelijk niet voor niets deze week gekozen. Afgelopen week is de vrouw van René namelijk bevallen van een dochter, veel te vroeg (medio februari was ze uitgerekend). Naar omstandigheden maken vrouw en dochter het goed. René had dan ook getwijfeld of hij door wilde gaan met het concert. Hij is er toch vandaag, het concert is als een emotionele uitlaatklep.

Knusse locatie

De Lourdeskerk ligt naast het Circustheater in Scheveningen en is een bijzondere locatie voor een theaterconcert. De kerk is omgebouwd tot een klein theater en is onderdeel van het Zuiderstrandtheater.

Koffieconcert met musicalsterren, een aanrader?

Het koffieconcert laat de musicalsterren eens van een andere kant zien, uit hun rol. Zeker dit koffieconcert was bijzonder, gezien de heftige week die René van Koten achter de rug had en hoe dat in de muziekkeuze terug kwam. Voor wie de persoon achter de rol wil zien, is een koffieconcert echt een aanrader.

7 gedachten over “Recensie: een ontroerend en knus zondagochtendconcert van René van Kooten en Brigitte Heitzer

 • januari 4, 2019 om 10:04 pm
  Permalink

  Kleine correctie: Sophia – het dochtertje van René – was niet in de week van het concert geboren, maar 11 dagen daarvoor.

  Beantwoorden
  • januari 5, 2019 om 8:44 pm
   Permalink

   Klopt, dat heb ik weken later pas op instagram gelezen. Tijdens het concert liet hij het wat vaag, wat natuurlijk logisch is gezien de omstandigheden!

   Beantwoorden
 • januari 5, 2019 om 8:21 am
  Permalink

  Dat klinkt goed moet ik zeggen. En ook goed dat ze hiervoor een kerkgebouw gebruiken, zo behouden die tenminste ook een nuttige functie naast kerkdiensten.

  Beantwoorden
 • januari 5, 2019 om 2:54 pm
  Permalink

  Klinkt echt heel leuk om te doen. Ik ga niet vaak naar de musical, maar kan de muziek wel appreciëren!

  Beantwoorden
 • januari 6, 2019 om 8:34 am
  Permalink

  Dat klink wel leuk om eens mee te maken. De locatie klinkt heel speciaal ook.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
 2. Over Missmusical.nl
 3. Musicals 2018/2019
 4. Privacyverklaring
 5. Disclaimer