Recensie: Diner & Musicals @ Sea is intieme show op een bijzondere plek

3 sterren
Gezien: 17 augustus 2018, Tasty Comedy Scheveningen

Diner & Musicals @ Sea is een bijzondere combinatie van elementen: een vier gangen diner, optredens van musicals sterren én een vuurwerkshow. Het was een erg leuke avond, waar je de musicalsterren eens als zichzelf kon zien buiten hun rol. Een geslaagde avond, maar niet alle elementen van de show pakten even goed uit.

Musicalsterren uit hun rol

Een avond met musicalsterren Tony Neef, Vajèn van den Bosch, Carolina Dijkhuizen en Maaike Widdershoven (zij verving Lone van Roosendaal die stemproblemen had), die bijgestaan werden door Jasper Taconis en Niki van der Kuyp. De sterren zongen een breed repetoire aan musicalliedjes, die al dan niet pasten bij de rollen die zij ooit gespeeld hebben. Natuurlijk zong Tony uit Miss Saigon, Carolina uit Aida, Maaike uit The Phantom of the Opera en Vajèn uit On Your feet, maar ze zongen veel meer. Er kwamen opvallend veel hits uit jukebox musicals voor bij, zoals hits van sterren als ABBA, André Hazes en Tina Turner. Misschien een beetje jammer, want dit zijn niet exclusieve musicalnummers en dat had dus wel een beetje minder gemogen.

De sterren traden op tussen het eten en vuurwerk door. Hierdoor waren er veel pauzes en voor ware fans was er dus ook wel gelegenheid om hun favoriete ster te spreken of om even op de foto te gaan. Het was dan ook een gezellige en intieme avond, want het was wel uitverkocht, maar het is lang niet zo massaal als een theaterzaal.

Bijzondere locatie

Tasty Comedy zit aan het eind van de Pier in Scheveningen. Dit is het grote ronde restaurant aan het einde van de pier. Door de ronde vorm en de opstelling van het Diner en musicals @ seapodium, heb je vanaf elke plek goed zicht. Bovendien lopen de sterren ook gewoon tussen de tafeltjes door!
Het restaurant zit op een unieke locatie én de show wordt gehouden op een bijzonder moment: tijdens de jaarlijkse vuurwerkwedstrijden in Scheveningen. Aan het begin van de avond heb je dus mooi uitzicht over zee en over de boulevard. Rond tien uur begonnen de vuurwerkshows en het vuurwerk wordt afgeschoten vanaf boten die rond het restaurant lagen, dat zorgt voor een perfect zicht. Op het strand ziet het zwart van de mensen, maar wij konden naar buiten lopen en stonden meteen vooraan. Na de vuurwerkshows ging de show nog even door.

Diner & Musicals @ Sea, een aanrader?

Kortom, het was een intieme show en een bijzondere avond. Het is eens anders om de musicalsterren niet in een rol te zien én de gelegenheid te hebben om ze aan te spreken. De combinatie van elementen maakt het een geslaagde avond. Ik heb zeker lekkerder gegeten (voor het eten hoef je dus niet te komen) en ik heb indrukwekkendere musicalconcerten gezien, maar niet zo intiem en op deze bijzondere locatie. Het is een geslaagd concept, dat volgend jaar hopelijk weer herhaald wordt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer