Recensie: Genieten van Whitney Houston bij The Bodyguard

2,5 sterren                                                  Foto's: Roy BeuskerThe bodyguard

Gezien: 16 juli 2017, Beatrix Theater Utrecht

Jukboxmusicals zijn weer populair: musicals met al bestaande bekende muziek. Dit keer staat The Bodyguard met de muziek van Whitney Houston in het Beatrix Theater in Utrecht. Elke avond zingt Romy Monteiro daar de sterren van de hemel.

Een dijk van een stem die alles goed maakt

The Bodyguard gaat over een ster die verliefd wordt op haar bodyguard en alle problemen die daar bij komen kijken. Deze bodyguards worden afwisselend gespeeld door allerlei bekende acteurs, want een echte zangrol is het niet. Zowel het verhaal, de dans als de vormgeving zijn geen zaken die je bij blijven van deze musical. Het verhaal is cliché, de dans is goed maar niet heel bijzonder en de vormgeving had voor een niet reizende musical veel grootser gekund. Alleen daar draait het natuurlijk ook helemaal niet om bij deze musical, het draait om de muziek en die staat als een huis.

Romy Monteiro zingt de sterren van de hemel. De moeilijke nummers van Whitney Houston kan zij feilloos aan en dat is dan ook geweldigBodyguard om te horen. Met haar stem draagt zij deze musical en maakt alles goed. Het verhaal en de vormgeving doen er dan weinig meer toe.
Niet alleen Romy Monteiro valt op met haar stem, maar ook Nurlaila Karim. Zij speelt de jaloerse zus en zingt minstens zo goed als Romy.

The Bodyguard, een aanrader?

Naar The Bodyguard ga je niet om het sterke verhaal of bijzonder choreografieën. Je gaat naar deze musical, omdat je wil genieten van de muziek van Whitney Houston! Romy Monteiro maakt dit dan ook helemaal waar en van haar gaan we hopelijk nog veel meer horen. Ga met deze verwachting naar de musical en je hebt een leuke avond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer