Internationale recensie: de sterren worden van de hemel gedanst in klassieker 42nd street

3 sterren

Gezien: 12 februari 2018 Royal Drury Lane Theatre Londen

42nd street is een musicalklassieker die je als musicalliefhebber een keer moet zien. Ik was dan ook erg blij dat ik deze klassieker uit 1933 in Londen kon zien. Deze musical was al eens rond 2000 in Nederland te zien en er is een film van uit de jaren ’30, beide had ik niet gezien dus was ik extra benieuwd.

Het harde leven als ster

Deze musical straalt in alles uit dat het een echte musicalklassieker is, vooral door de choreografie en ook het simpele verhaal. De musical vertelt over het harde leven in de showbusiness en is daarmee een beetje cliché. Overigens hindert dat niet, want het eindelijk live horen van de welbekende nummers en het zien van de dans maken alles goed.

Dans, dans en dans

42nd street is een echte dansmusical. De groepsdansen, het tappen en de showdans zijn spectaculair. Vooral de groepstapdansen met spiegels erbij en het veranderen van de vormen van de opstellingen. Klassieke musicaldans die nog altijd veel indruk maakt.
Het is dan ook handig om niet te dicht bij het podium te zitten, maar juist op een balkon of verhoging, zodat je het overzicht hebt op het podium.

42nd street, een aanrader?

Voor deze musical kom je voor de dans en omdat het een klassieker is. Het verhaal is flinterdun, maar daar gaat het niet op. Het is zeker een aanrader! Overigens is het theater, het Royal Drury Lane Theatre, niet zo goed ingericht. Het hele balkon heeft beperkt zicht. Ik had geluk dat ik met wat naar voren leunen alles wel kon zien! Let daar dus op bij reserveren, want het is zonde om grote delen van de spectaculaire groepsdansen niet te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer