Recensie: Ché steelt de show in Evita

5 sterren
Gezien: 24 februari 2019, Zuiderstrandtheater Den Haag

Foto's: Roy Beusker

De Argentijnse presidentsvrouw die de harten van alle mensen veroverde, is na elf jaar weer te zien in de Nederlandse theaters. In 2007 werd Brigitte Heitzer als Evita na een lange zoektocht gevonden en ook nu speelt zij deze hoofdrol in de musicalversie van de Graaf en Cornelissen. Natuurlijk schittert Brigitte in deze rol, maar ook René van Kooten kan er wat van!

Het leven van Eva Pérron

Evita

Evita is het koosnaampje van de Argentijnse presidentsvrouw Eva Pérron. Haar leven en vooral haar weg naar de top staat centraal in deze musical. De film uit 1996 met Madonna als Evita, zag ik al eens en het verhaal sprak mij niet erg aan, maar de muziek wel. Met deze verwachting ging ik dan ook naar de musical.

Deze musicalversie overtrof mijn verwachtingen. Het dramatische verhaal wordt erg flitsend verteld door de cynische Ché (René van Kooten) en dat zorgt ervoor dat het nog enigszins luchtig en humoristisch is. Het verhaal zelf is namelijk aardig dramatisch: Evita werkt zich aardig snel omhoog, maar haar roem lijkt waan te worden en is maar van korte duur. Qua thematiek heeft de musical wel wat weg van die andere grote musical van Andrew Lloyd Webber: Sunset Boulevard. Overigens hoor je verschillende thema’s in de muziek terug komen die inderdaad wat weg hebben van de eerder genoemde musical en ook van Joseph.

René van Kooten en Brigitte Heitzer: een gouden duo

De hoofrolspelers van deze musical werden allebei bekroond met een Musical Award en dat blijkt echt geheel terecht te zijn. Wat mij betreft steelt René van Kooten de show in deze musical, maar Brigitte Heitzer doet niet voor hem onder. Het is een gouden duo.
De verhaalvorm, waarbij de kritische student het verhaal vertelt van Evita en in elke scène commentaar levert, is erg fijn. Ché is vrij cynisch en heeft veel kritiek op Evita. René brengt dit erg goed. Natuurlijk is Brigitte ook een geweldige Evita, met name de oudere en verbitterde versie van Evita speelt ze erg doordringend.

Evita

Evita, een aanrader?

Evita is een must see voor elke musicalliefhebber! Misschien spreekt het verhaal je niet meteen aan, maar de muziek van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice ken je natuurlijk wel en die is geweldig om live te horen. Bovendien wordt het verhaal in deze productie erg flitsend en sterk neergezet en René en Brigitte zijn een gouden duo. Het is een zware en lekker dramatische musical, een klassieker die je gezien móet hebben.

Evita is nog tot en met 17 april te zien in verschillende Nederlandse theaters. Meer informatie over de musical en tickets vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer