Over & Contact

Contact

Heb je vragen of tips? Wil je samenwerken of adverteren? Stuur een mailtje naar: redactie@missmusical.nl .Miss Musical

Over Missmusical.nl

Missmusical.nl is een website waarop alles over musicals en theater centraal staat. Deze website ben ik gestart in 2018, ter ere van mijn 10-jarige passie voor musicals. Wat je kan verwachten? Recensies van musicals, nieuwsberichten over de musicalwereld, allerlei weetjes en interessante feitjes, blogs over andere voorstellingen in het theater, columns en nog veel meer gaat er verschijnen op deze musicalblog.

Wie ben ik?

Ik ben Jorien en ik combineer op deze blog mijn passies voor musicals en schrijven. Ik ga graag naar musicals, heb een hele verzameling cd’s, dvd’s en programmaboekjes en deel mijn passie graag met anderen. Ik wil anderen net zo enthousiast maken voor theater en musicals als dat ik ben. Het vaakst ga Miss Musicalik naar musicals, maar ik ga ook regelmatig naar andere voorstellingen in het theater (zie de rubriek uitstapje). Sinds eind 2008, toen ik in de vierde klas zat, ben ik een enorme musicalfanaat. Deze blog is een uit de hand gelopen hobby van mij, in het dagelijks leven werk ik als docent op een middelbare school.

O ja, ik heb nog een blog over een totaal ander hobby van mij over de historische fantasy wereld en die vind je hier.

Musicalpaspoort

Passie voor musicals begonnen: 28 december 2008 toen ik naar Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat ging in de vierde klas voor het vak ckv (ik had al eerder The Lion King gezien en wat kinderdingen, maar hier ontstond mijn passie).

Hoeveel musicals gezien: ik ben iemand die graag naar verschillende musicals gaat en niet tien keer naar dezelfde. Hoeveel musicals ik in totaal gezien heb, weet ik niet, maar ik ga dat nog eens goed na tellen. Ik heb minstens zeventig verschillende musicals gezien en ook meer dan twintig musicalgerelateerde shows.

Favoriete musical: ik heb zoveel musicals gezien, dat ik geen keuze kan maken. Ik hou van musicals met een goed ontroerend verhaal met dramatische muziek en een mooie setting, dat zijn dus behoorlijk wat musicals! Misschien dat ik ooit mijn favoriet vind.

Favoriete musicalfilm: ik vind het lastig om een favoriet musicalfilm te kiezen, want er zijn zo veel mooie musicalfilms, maar ik hou heel erg van Jesus Christ Superstar uit 1973. De muziek en de setting vind ik geweldig. De muziek komt ook het dichts in de buurt van mijn muzieksmaak naast musicals (metal), bovendien vind ik het bijzonder dat een eeuwenoud verhaal toch vanuit een andere verrassende invalshoek verteld kan worden.

Favoriete genre van musicals: ik hou van grote dramatische en bombastische musicals met een goed verhaal en wonderschone muziek, denk aan musicals als Les Miserables, The Phantom of the Opera, Miss Saigon en Jesus Christ Superstar.

Missmusical.nl

Miss Musical

 

 

 

 

 

 

 

 

Missmusical.nl herken je aan het bovenstaande logo, een variant van de bekende theatermaskertjes. Het logo is gemaakt in samenwerking met Sanne, bekijk ook eens haar mooie illustraties!

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer