Nieuws: Soldaat van Oranje gaat naar Londen

De succesvolle musical Soldaat van Oranje gaat volgend jaar haar deuren openen in Londen. De musical gaat Soldier of Orange heten en zal in het najaar van 2020 in Londen draaien. Waar gaat de musical draaien en wordt er veel veranderd?

Locatie?

Soldaat van Oranje trok in Nederland sinds 2010 al meer dan 2,8 miljoen bezoekers en producent Fred Boot hoopt er ook in Londen een groot succes van te maken. In Nederland werd de perfectie locatie gevonden: het vliegveld in Katwijk. In Engeland was het nog een hele zoektocht naar de juiste locatie. Het theater zal tegenover City Airport in de Oost-Londense Royal Docks komen te staan. Dit is dus niet op het bekende West End, maar een plek aan de rand van Londen. Eind 2019 begint de bouw van het theater.

Een internationale versie

Voor de Engelse versie werkt producent Fred Boot samen met de Britse toneel- en scenarioschrijver Jeremy Brock, zodat de musical een internationaal karakter krijgt. Het originele creatieve team, Theu Boermans (regie), Edwin de Vries (script), Tom Harriman (muziek), Pamela Phillips Oland (liedteksten), Bernhard Hammer (decor) en Fred Boot (producent) is ook betrokken bij deze Engelse versie.
Soldaat van Oranje zal niet drastisch veranderen. Er zullen kleine wijzigingen en toevoegingen in het script zijn, zodat de Nederlandse context duidelijk is. Bovendien bestaan de Engelstalige liedjes al. Pamela Philips Oland schreef de nummers namelijk in het Engels en pas later zijn ze in het Nederlands vertaald.

Meer informatie over de Engelse versie van Soldaat van Oranje vind je op de website van Soldier of Orange
Mijn recensie van Soldaat van Oranje lees je hier. Ben jij van plan naar Londen te gaan om deze musical te zien?

7 gedachten over “Nieuws: Soldaat van Oranje gaat naar Londen

 • april 3, 2019 om 6:42 pm
  Permalink

  Ik zag het staan vandaag, wel super dat dit gaat gebeuren toch? Wat leuk om te lezen hoe ze het een en ander gaan veranderen.

  Beantwoorden
 • april 4, 2019 om 8:53 pm
  Permalink

  Wat gaaf dat deze naar Londen gaat, ik vondt dit een onwijs leuke musical en zou er zo weer heen gaan, maar zou er niet speciaal voor naar Londen gaan.

  Beantwoorden
 • april 5, 2019 om 10:48 am
  Permalink

  Benieuwd wat ze er in het buitenland van vinden. Zelf ben ik nog nooit naar een musical geweest.

  Beantwoorden
 • april 5, 2019 om 4:43 pm
  Permalink

  Deze musical staat nog steeds op mijn lijstje, dus wie weet ga ik ‘m wel in Londen bezoeken. Zou wel tof zijn toch! Ik vind de letterlijke vertaling ‘Soldier of Orange’ wel heel grappig eigenlijk. Lijkt net of het de soldaat van de sinaasappel is, haha!

  Beantwoorden
 • april 7, 2019 om 7:26 pm
  Permalink

  Ik ben waarschijnlijk één van de weinigen die geen hol aan de musical vond. De set vond ik overigens wel geweldig.

  Beantwoorden
 • april 8, 2019 om 2:41 pm
  Permalink

  Oh ik wist helemaal niet dat de nummers eerst in het Engels geschreven waren. Leuk dat het internationaal gaat in ieder geval!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
 2. Over Missmusical.nl
 3. Musicals 2018/2019
 4. Privacyverklaring
 5. Disclaimer