Musicalnieuws week 39: Pia en Simone in de prijzen en nog veel meer musicalnieuws!

De musicalwereld zit nooit stil en er is altijd wel wat te doen en weer wat nieuws te melden. Elke week verzamel ik het musicalnieuws voor jou, zodat je niets mist!

Een beetje later dan normaal, maar afgelopen week was er weer veel musicalnieuws!

Nederlandse musicaldiva’s geëerd

Deze week werd bekend dat zowel Simone Kleinsma en Pia Douwes bekroond worden voor hun verdiensten in de musicalwereld.Simone Kleinsma werd tijdens de feestelijke voorstelling van Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, ter gelegenheid van het eenjarige jubileum van de musical, verrast in het DeLaMar Theater. Tijdens het slotapplaus verscheen de burgemeester van Blaricum mop het toneel om Simone een koninklijke onderscheiding en benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau te geven voor haar hele oeuvre.

Op 1 oktober kreeg Pia Douwes de Deutscher Musical Theater Ehrenpreis, de enige musicalprijs in het Duitse taalgebied. Deze oeuvreprijs wordt toegekend door een zeskoppige jury, leden van de Deutsche Musical Akademie. De prijs wordt één keer in het jaar uitgereikt met als doel uitstekende artistieke prestaties in het musical genre te eren. Winnaars uit voorgaande jaren zijn bijvoorbeeld Ute Lemper (2017) een beken Duitse actrice en Michael Kunze en Sylvester Levay (2016) schijvers van onder andere Elisabeth.

We Will Rock you naar Nederland

Na The Addams Family en Jesus Christ Supestar brengt TEC Entertainment de Engelstalige versie van We Will Rock You naar Nederland! De musical met de muziek van Queen heeft vanaf 2002 jaren lang, met meer dan 4.600 voorstellingen, op West End gestaan. Deze rockmusical is erg succesvol en was al in meer dan 17 landen te zien. In 2010 en 2011 was de Nederlandstalige versie van de musical te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Met hoofrollen voor onder meer John Vooijs, Charly Luske, Antje Monteiro en Pia Douwes.

Kort musicalnieuws op een rij:

- Naast Leontien van Moorsel gaan er meer (ex)topsportsters een rol op zich nemen in Soof de musical. Het gaat om voetbalsters Anouk Hoogendijk en Dominique Bloodworth, schaatster Annette Gerritser, volleybalster Manon Flier en snowboardster Nicolien Sauerbreij. Zij gaan om en om de rol spelen van de sportster waarop de man van Soof verliefd wordt. Maandag 24 september waren ze te gast bij RTL Late Night om hier meer over te vertellen, dat kun je hier terug zien.

- Jim Bakkum en Levi van Kempen spelen afwisselend de rol van Hero in de musical All Stars. Producent MORE maakte het speelschema van beide acteurs bekend, op de site is te zien wie wanneer de rol vertolk.

- Antje Monteiro en Nurlaila Karim spelen afwisselend de rol van Donna in de musical Mamma Mia!. Mochten ze beide niet aanwezig zijn, dan wordt de rol gespeeld door Karolien Torensma of Sanne Mieloo. Het speelschema van de dames is bekend en staat op de site.
- Deze week was de 2.500ste voorstelling van Soldaat van Oranje te zien! Sinds oktober 2010 zagen al meer dan 2,7 miljoen mensen de voorstelling. Dit jubileum werd natuurlijk gevierd door de cast van Soldaat van Oranje.

- Nog meer nieuws van Soldaat van Oranje. Afgelopen zondag nam company manager Rudy Hellewegen na 6,5 half jaar afscheid van de musical. Hij gaat verder als company manager bij The Addams Family. Hij neemt met een speciale video over musical, getiteld ‘een musical’. Een geweldig video over het genre musical en met een hele dosis Nederlandse musicalsterren. De video vind je hier en onder aan deze blogpost.

- Vorige week werd bekend dat er een nieuw seizoen van Kees & Co komt en dat Simone Kleinsma weer de rol van Kees op zich neemt. Chantal Jazen zal ook een rol gaan vertolken in de populaire komedie. Ze zal Coosje spelen, de schoondochter van Kees.

- Stage Entertainment brengt musical The Band, met muziek van Take That, naar Berlijn. De musical draait nu tot en met 12 januari op West End en vanaf april 2019 zal er een Duitse versie te zien zijn in het Berlijnse Theater Des Westens.

- NBC gaat volgende maand het 15-jarige jubileum van Wicked op Broadway vieren. Op 29 oktober zenden ze een speciale concertversie van de musical uit, getiteld: A Very Wicked Halloween: Celebrating 15 years on Broadway. De originele Elphaba en Glinda, Idina Menzel en Kristin Chenoweth, zullen weer in hun rollen te zien zijn.

Foto door Maxim Bezembinder

9 gedachten over “Musicalnieuws week 39: Pia en Simone in de prijzen en nog veel meer musicalnieuws!

 • oktober 3, 2018 om 10:21 am
  Permalink

  Ik ben heel erg benieuwd naar de nieuwe afleveringen van Kees & Co. Dat is toch wel een jeugdsentimentje hoor! haha

  Beantwoorden
 • oktober 3, 2018 om 2:18 pm
  Permalink

  Vind musicals niet zo geweldig. Overigens wel top dat het in NL zo goed loopt, het is echter niet mijn ding van entertainment.) Maar de Engelse versie van We Will Rock You maakt wel een kans om bezocht te worden.

  Beantwoorden
 • oktober 4, 2018 om 7:46 am
  Permalink

  Ik geloof dat ik nog nooit naar een musical ben geweest, maar mochten ze een musical maken van The Greatest Showman, dan zou ik daar graag heen willen.

  Beantwoorden
 • oktober 4, 2018 om 5:08 pm
  Permalink

  Jaaaa, Kees & Co dat vond ik vroeger al super leuk om te kijken. Natuurlijk zal het nu anders zijn, maar het sentiment blijft. Kijk er nu al naar uit!

  Beantwoorden
 • oktober 4, 2018 om 6:28 pm
  Permalink

  ahh ben zo benieuwd naar Kees & Co keek dat vroeger altijd! Jeugdsentiment denk voor wel meer mensen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
 2. Over Missmusical.nl
 3. Musicals 2018/2019
 4. Privacyverklaring
 5. Disclaimer