Musicalnieuws week 38: Nederlandse musicalactrices in Duitsland en Mamma Mia! in première

De musicalwereld zit nooit stil en er is altijd wel wat te doen en weer wat nieuws te melden. Elke week verzamel ik het musicalnieuws voor jou, zodat je niets mist!

Première Mamma Mia!

Zondag 23 september ging de musical Mamma Mia in première en dat was natuurlijk een feestje. De musical werd veel enthousiasme onthaalt en er was natuurlijk een staande ovatie.

Sjoukje Hooymaayer overleden

Woensdag 19 september is actrice Sjoukje Hooymaayer overleden. In april werd bekend dat ze eierstokkanker had. Een paar maanden geleden speelde ze haar laatste voorstelling in My Fair Lady en dit was een ontroerend afscheid. Sjoukje Hooymaayer werd bij het grote publiek bekend door haar rol in Zeg ‘ns Aaa, maar ze heeft nog veel meer grote rollen gespeeld.

Nederlandse actrices in Duitsland

Na 10 jaar stopt de Duitse versie van Tarzan. Op 23 september speelt de Nederlandse musicalactrice Suniva van Tol Jane in de laatste Tarzan in Oberhausen. De musical draaide ruim 780 voorstellingen en had bijna 1 miljoen bezoekers.

Nog een Nederlandse musicalactrice in Duitsland: Nienke Latten gaat Jasmin spelen in de Duitse versie van Aladdin. Ze maakte een vlog over de eerste repetities van Aladdin de musical, die vlog kun je hier onder zien. Nienke beleeft 30 oktober in Hamburg haar première als Jasmin. Hopelijk komt Aladin de musical ook snel naar Nederland, want van de Engelse versie heb ik echt genoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer