Musicalnieuws van de week 36: Anastasia opvolger Lion King en nog meer musicals aangekondigd

De musicalwereld zit nooit stil en er is altijd wel wat te doen en weer wat nieuws te melden. Elke week verzamel ik het musicalnieuws voor jou, zodat je niets mist!

Deze week is het culturele seizoen 2018/2019 net begonnen en dat is te merken, want er is veel nieuws. Er zijn allerlei musicals aangekondigd en er was nog veel meer te melden!

Aangekondigde musicals

Het grootste nieuws was deze week toch wel dat Anastacia de opvolger wordt van The Lion King in het circustheater. De audities zijn binnenkort al, dus de musical zal binnen afzienbare tijd worden opgevoerd. Ik kan niet wachten, want het was vroeger één van mijn favoriete films (en dat nummer ‘Once Upon a December’ vind ik nog steeds geweldig).

Ander nieuws sneeuwde deze week misschien een beetje onder, maar er was natuurlijk wel meer te melden. Zo werd bekend gemaakt dat de intieme musical Lelies naar Nederland komt en er komt een nieuwe biografische productie naar Nederland, genaamd: Callas/Onassis/Kennedy een muzikale vete! De Graaf & Cornelissen Producties liet weten dat er ook nog gewerkt wordt aan een nieuwe musical, genaamd ‘Haal het doek maar op, de musical’.

Start van repetities, try-outs en kaartverkoop en meer

De musical Mamma Mia! had deze week haar eerste try-out en het was daar weer een feestje. De Thrillermusical Schuld startte deze week feestelijk met de repetities. Deze week is bovendien de kaartverkoop van Safaripark Zuidas gestart en de musical De Elphantman beleefde haar perspresentatie. Daarnaast heeft Mike Wouters de rol Pumbaa over genomen van Zjon Smaal, die bezig is met de repetities van Mamma Mia!.

Ook werd bekend dat de Nederlandse musicalacteur Robin Reitsma de hoofdrol gaat spelen in de Duitse versie van Bat out of Hell (een rockmusical gebaseerd op het album van Meatloaf) in Oberhausen. Robin Reitsma speelde eerder in Soldaat van Oranje, maar geniet nog geen grote bekendheid in Nederland, maar daar gaat wellicht verandering in komen.

Ook leuk: deze week is Simone Kleinsma gasthoofredacteur van de Magriet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer