Zodiac de musical: preview van een musical in de maak

zodiacGezien: 19 maart 2019, Planetarium Artis Amsterdam

Sterrenbeelden die de wereld moeten gaan redden. De nieuwe musical Zodiac vertelt dit bijzondere verhaal en gaf afgelopen dinsdag een preview op een bijzondere locatie. In het Planetarium van Artis was een preview van uur van Zodiac de musical met onder meer Stanley Burleson, Lone van Roosendaal en René van Kooten. De boodschap van de avond: producent Musicalz zoekt investeerders om de bijzondere musical Zodiac verder te ontwikkelen.

Zodiac de musical: het verhaal

De sterrenbeelden willen de wereld redden van de ondergang redden. De mensen vervuilen de wereld en daar moet wat aan veranderen, vindt Boogschutter, maar Ram is het daar niet mee eens en wil de wereld laten barsten. Boogschutter komt naar aarde en ontmoet Evi, die de wereld ook wil redden. Ze is de dochter van de minister-president, die met zijn beleid juist de wereld steeds meer vervuilt.
Uiteindelijk raakt de missie om de wereld te redden enigszins verzeilt in allerlei liefdesrelaties. Gaat het Evi en Boogschutter lukken om de wereld te redden? De preview zat vol humor, fantasy en een boodschap. Dit bijzondere verhaal zou de producent het liefst zien in een pop-uptheater, waar het publiek zich echt in een heelal waant.

Zodiac de musical: de muziek

Er werden diverse liedjes ten gehore gebracht en in de goodybag die de zodiacbezoekers kregen zat een USB-stick met zeven liedjes. De liedjes zijn erg verhalend, hebben een echte ‘musicalvibe’ en zijn hier en daar mooi poëtisch. Mijn persoonlijke favoriet is ‘Kwaad’ gezongen door sterrenbeeld Ram, dat niet wil dat de wereld gered wordt. Het lied is erg poëtisch en zit vol metaforen en het rockt een beetje.

Zodiac: een musical in de maak

Zodiac de musical staat op de planning voor theaterseizoen 2020/2021, dat duurt dus nog even. De musical is dan ook volop in de maak. De verteller, Stanley Burleson, benadrukte dit ook gedurende de preview. Het verhaal werd verteld door Stanley en fragmenten werden gespeeld door verschillende acteurs, waaronder René van Kooten als ministerpresident en Lone van Roosendaal als zijn vrouw. Bovendien werd er een handvol liedjes gezongen, die we ook op USB-stick mee naar huis kregen.
Kortom, het idee is al grotendeels uitgewerkt, maar er is geld nodig voor verder ontwikkeling. Denk aan kostuums, decor en nog veel meer.

Zodiac de musical bezoeken?

De musical is nog in de maak en komt pas in theaterseizoen 2020/2021 in de theaters, dus je hebt nog even geduld nodig. Tegen die tijd wil ik de musical zeker gaan bezoeken. Een originele musicals van Nederlandse bodem, moedig ik altijd aan. Bovendien heeft deze musical een bijzonder verhaal, met een groene boodschap én een fantasy tintje, en dat zou ik graag in het theater zien! Een ambitieus project dus, dat jij kunt steunen!

Wil je Zodiac de musical steunen? Meer informatie over het produceren van de musical, vind je hier.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
  2. Over Missmusical.nl
  3. Musicals 2018/2019
  4. Privacyverklaring
  5. Disclaimer