Musical op school: The Sound of Music schittert in de aula

Gezien: vrijdag 8 maart 2019

Sinds het begin van dit schooljaar is de theatergroep van de school waar ik lesgeef druk bezig met het voorbereiden van The Sound of Music. Leerlingen uit de talentgroep theater en een paar leraren voeren elk jaar op hoog niveau een musical op. Natuurlijk bracht ik, musicalliefhebster, een bezoekje aan deze musical, gewoon in de aula van de school waar ik werk.

Leerlingen en collega’s op het podium

Het was erg leuk om voor de verandering eens allemaal bekende gezichten op het podium te zien! Leerlingen uit verschillende klassen die ik lesgeef speelden in de musical, onder meer als de kinderen van Von Trapp, de hulpen in het huishouden of ze speelden een aantal ensemblerollen. Ik wist dat deze leerlingen druk bezig waren met de voorbereidingen van de musical, maar het is toch een verrassing om de transformatie van de leerlingen in de klas naar de leerlingen op het toneel te zien. Zo was ik positief verrast over de stille leerling die op het podium al zijn charmes in de strijd gooit en het mooie ‘Zestien, dadelijk zeventien’ zingt.

Ook was het leuk om de collega’s op het podium te zien. De combinatie tussen leerling en leraar was goed gemaakt. De gluiperige meneer Dettweiler en mevrouw Schräder zorgden voor een komische noot en moeder overste zong de sterren van de hemel.

Creatieve invulling van The Sound of Music

De musical duurde ruim tweeënhalfuur en volgde grotendeels de verhaallijn van de theaterversie (die ik zelf in 2010 heb gezien). Hier en daar was er een verandering. Zo werden er twee rollen toegevoegd, meneer en mevrouw Schmidt die helpen in het huishouden van meneer Von Trapp. Zelf was ik even bang dat het beroemde ‘Edelweiss’ niet gezongen zou worden, omdat de scène waarin dit liedje voor het eerst wordt gezongen ontbrak. Gelukkig werd dit nummer op het einde wel gezongen.

Met weinig middelen werd de aula omgetoverd tot het huis van de familie Von Trapp en zo werd de sfeer meteen goed neergezet. Het grote ensemble zorgde voor wat mooie en grappige dansscènes in de musical. Wat moet het veel oefenen zijn geweest om al die verschillende nummers uit het hoofd te leren!

Meer musical op school?

Het was geweldig om de leerlingen eens op het podium te zien staan en wat een talenten zitten er tussen! Leuk dat er zo’n bekende musical werd opgevoerd (stiekem had ik alle nummers (in het Engels) mee kunnen zingen). Ik ga zeker kijken als er meer optredens komen. Graag zou ik vaker dat creatieve talent van mijn leerlingen willen zien, misschien moet ik ze zingend laten antwoorden in mijn les?

9 gedachten over “Musical op school: The Sound of Music schittert in de aula

 • maart 14, 2019 om 8:17 pm
  Permalink

  Wat leuk dat er zo’n musical wordt geproduceerd op school! Mijn school deed zulke dingen nooit helaas.

  Beantwoorden
 • maart 14, 2019 om 8:44 pm
  Permalink

  Wat lijkt mij erg leuk dat er music op school dan kinderen kunnen met muziek instrument leren kennen. Ik wil zelf graag gitaar kunnen spelen en drum lijkt mij erg gaaf

  Beantwoorden
  • maart 15, 2019 om 9:15 am
   Permalink

   Ja zo leuk! Bij mijn dochter op school doen ze elke twee jaar zo’n grote musical productie. Mama Mia kwam al voorbij en dit jaar mijn persoonlijke musicalfavoriet, Hair.

   Beantwoorden
 • maart 15, 2019 om 9:29 am
  Permalink

  Dat is echt ontzettend leuk zeg. Heerlijk voor de kinderen en ook grappig voor de leerkrachten lijkt mij.

  Beantwoorden
 • maart 15, 2019 om 10:50 am
  Permalink

  Leuk zeg, zo’n musical op school! Al helemaal als het The Sound of Music is, wat natuurlijk dé klassieker onder de musicals is.

  Beantwoorden
 • maart 15, 2019 om 5:28 pm
  Permalink

  Leuk dat ze daar een musical van hebben gemaakt! Ik heb de film ooit wel gezien maar kan me hem niet zo goed meer voor me halen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
 2. Over Missmusical.nl
 3. Musicals 2018/2019
 4. Privacyverklaring
 5. Disclaimer