Musicalnieuws van de maand: Veel premières en diverse nieuwe musicals aangekondigd

De musicalwereld zit nooit stil en er is altijd wel wat te doen en weer wat nieuws te melden. Elke maand verzamel ik het musicalnieuws voor jou, zodat je niets mist!
Voor het laatste musicalnieuws volg je MissMusical.nl op Facebook en Instagram.

Deze maand gingen er weer veel musical in première en ook werden er veel nieuwe musical aangekondigd. Kortom, er is weer veel te lezen over het nieuws uit de musicalwereld.

Premières: hoe zijn de musicals ontvangen?

- De oorlogsmusical 45-45 ging in première. Een video hiervan zie je hier en de recensie lees je hier40 45
De première was een groot succes en er zijn al extra voorstellingen gepland.

- Deze maand ging ook All Stars de musical in première. De media verschillen van mening er zijn zeer positieve recensies te vinden, maar ook vrij kritische recensies. De trailer zie je hier.

- Evita ging deze maand in première in Carré. De voorstelling is een groot succes en de media zijn positief. Evita is zo populair dat er meerdere voorstellingen bij zijn geboekt door verschillende Nederlandse theaters. De trailer is hier te zien.

- De musical Expeditie Eiland ging in première. Deze musical is een parodie op reality tv en het tv-programma Expeditie Robinson. De media zijn vrij kritisch op de voorstelling en geven de musical niet zo veel sterren. De trailer is hier te zien.

- Sprookjessprokkelaar de musical ging deze maand in Rotterdam in première.

Aankondigingen van nieuwe musicals en extra voorstellingen

- Alex Klaasen heeft aangekondigd dat er een Showponies 2 komt. Momenteel is Showponies met succes in reprise en tot en met december nog te zien in verschillende Nederlandse theaters.

- Tina Turner de Musical gaat naar Broadway! De musical van Stage Entertainment zal vanaf het najaar 2019 te zien zijn op Broadway.

- The Lion King stopt definitief op 21 juli 2019. Deze maand vierde The Lion King nog haar tweede verjaardag, samen met de LINDA.foundation.

- De kaartverkoop van de kerstvoorstelling The Christmasshow in het Ziggodome gaat zo goed dat er nu een vijfde show bij zal komen!

- Op 23 januari 2019 is het Musical Award Gala in het Circustheater in Scheveningen.

- Van 25 januari tot en met 10 februari komt Carmen La Cubana, de musical gebaseerd op de opera Carmen van Bizet, naar het De La Mar Theater in Amsterdam.

- De Londense voorstelling Thriller Live, met de muziek van Michael Jackson, stond deze maand met twee shows in het RAI theater in Amsterdam en dit was een groot succes. De show komt begin maart weer met drie voorstellingen naar Amsterdam. Of het een aanrader is lees je hier.

- De eerste trailer van Soof de musical is hier te zien. Deze musical gaat 18 november in première.

- De trailer van de thriller musical Schuld staat online en is hier te zien. De musical is tot en met maart 2019 te zien in verschillende Nederlandse theaters.

- Stieven Spielberg en Oprah Winfrey gaan een filmversie maken van de musical The Colour Purple.soldaatvanoranje

Nog meer nieuws uit de musicalwereld…

- Fred Boot, de producent van Soldaat van Oranje, werd op het achtjarig jubileum van de voorstelling benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

- Arjan Ederveen ontvangt de Gouden Genesius Penning. Deze penning, ter ere van Jos Brink, wordt elk jaar uitgereikt aan een podiumkunstenaar met uitzonderlijke talenten.

- Midden oktober is het decor van Fataal de Musical gestolen. Het decor en onder meer een geluidsinstallatie zijn gestolen, de voorstellingen van de musical gaan wel door.

- Soldaat van Oranje vierde deze maand zijn achtjarige jubileum. Ter ere daar van is er een video te zien waarin deze acht jaar in acht minuten worden samengevat. De video is hier te zien.

8 gedachten over “Musicalnieuws van de maand: Veel premières en diverse nieuwe musicals aangekondigd

 • november 3, 2018 om 7:56 pm
  Permalink

  Jaaa wij gaan weer naar de Christmas Show in de Ziggodome. Vorig jaar ook geweest, dat was zo onwijs leuk dat we voor dit jaar dus ook direct weer geboekt hadden.

  Beantwoorden
 • november 4, 2018 om 6:20 pm
  Permalink

  Dat zijn best veel premieres in de komende periode. Leuk dat toneel en theater nog zo leeft in Nederland.

  Beantwoorden
 • november 4, 2018 om 9:06 pm
  Permalink

  Wat leuk al die premieres, ik ben totaal niet op de hoogte van alles rondom musicals, dus leuk om te lezen. Er zijn nog wel een aantal musicals die ik graag eens wil bezoeken, maar komt er eigenlijk nooit van.

  Beantwoorden
 • november 5, 2018 om 5:03 am
  Permalink

  Ik hou er van, maar eigenlijk nooit het budget voor en vaak te ver weg. Ik ben erg benieuwd naar de musical ban Soof! De serie was leuk!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Vragen? Tips? Samenwerken? Adverteren? Mail naar: redactie@missmusical.nl
 2. Over Missmusical.nl
 3. Musicals 2018/2019
 4. Privacyverklaring
 5. Disclaimer